Leiderschapsontwikkeling

Veranderen is nooit een doel op zich. Het is wel nodig om je organisatie wendbaar te houden en om de wensen en behoeften van je klanten op z’n minst bij te houden.  Of nog beter: te overtreffen!

De rol van leider is cruciaal in dit proces. Zijn of haar handelen bepaalt in grote mate het gedrag van medewerkers en de cultuur in de organisatie. Er wordt van de leider verwacht een duidelijke richting aan te geven. Daarbij hoort ook een gezond portie inlevingsvermogen en een combinatie van kracht en kwetsbaarheid als het even tegenzit. Hierbij hou je rekening met de veranderlenigheid van mensen, waarbij het soms wel nodig dat er groeipijn ontstaat zonder dat je medewerkers ‘verliest’ in het veranderproces. Dit kan voor een leider eenzaam voelen en soms twijfel je of je wel de juiste beslissing neemt. 

Ik heb veel ervaring als leider in (grote) verandertrajecten en kan op basis van deze ervaring, onderbouwd met theoretische bagage, een sparringpartner zijn. Ik begeleid zowel beginnend als ervaren leidinggevenden in hun ontwikkeling. Vooral In hun rol als leider van de verandering(en) binnen hun organisatie waarbij alle facetten, zowel op organisatorisch als menselijke nivo, worden meegenomen. Altijd vanuit authenticiteit en de persoonlijke kracht die iedereen in zich heeft.