Teamcoaching

Een organisatie in verandering kent verschillende fasen van ontwikkeling. Iedere fase heeft zijn eigen dynamiek, zowel organisatorisch als menselijk. In dit proces zijn er een aantal momenten waar je als leider je koers kunt verankeren en die dus ook essentieel zijn voor het slagen van de verandering.

Grofweg zijn de 2 belangrijkste:

  • Hoe ga je om met ‘gedoe’ dat ontstaat of is ontstaan binnen je team?
  • Hoe bouw je succesvol een nieuw team?

De TEAM aanpak helpt je als leider deze periodes succesvol te doorlopen. Iedere situatie heeft een andere aanpak nodig, maar door het toepassen van een logische en gestructureerde werkwijze wordt de kans van slagen enorm verhoogd. 

 Nieuwsgierig hoe dit werkt?
Lees hieronder verder!

Hoe los je gedoe op binnen een team?

Als er gedoe is binnen een team, is er vaak meer aan de hand dan wat er in eerste instantie als oorzaak wordt aangedragen. Er zijn onzichtbare gedragspatronen, individuele drijfveren en onderlinge verhoudingen die van grote invloed zijn op de samenwerking binnen het team en organisatie in zijn geheel.

Wanneer je onvoldoende inzicht hebt in de opbouw van het team en de onderlinge rollen, is het moeilijk om aan de juiste knoppen te draaien. Met als gevolg dat teamleden langs elkaar heen werken, er weinig onderling vertrouwen heerst en conflicten worden gemeden. Gedoe binnen een team is vaak een enorme energievreter waar alle teamleden last van hebben. 

Mirenti Organisatieontwikkeling schreef hierover een whitepaper. Laat je inspireren door de whitepaper aan te vragen door op de onderstaande button 'whitepaper gedoe teams aanvragen' te klikken en me een bericht te sturen. Dan zorg ik ervoor dat je deze ontvangt!

Hoe bouw ik aan een nieuw en hecht team?

Om een nieuw, hecht team te bouwen is inzicht in de rollen en doelen van het team een noodzakelijke basis. Hoe breng je de persoonlijke doelen van de individuele teamleden in verbinding met het gezamenlijke doel van het totale team? Welke opdracht gaan we met z’n allen vol voor om te realiseren? 

Het ‘Wat’ is daarbij belangrijk. Je kunt dan denken aan doelen en afspraken heel scherp in beeld hebben. Maar de ‘Hoe’ is nog belangrijker. Hoe gaan we met elkaar om, hoe communiceren we en hoe creëren we ten allen tijden een veilig klimaat?
Door dit met logische stappen in beeld te brengen kan iedereen zijn of haar waardevolle bijdrage blijven leveren aan het nieuw te vormen team.

Mirenti Organisatieontwikkeling schreef hierover een whitepaper. Laat je inspireren door de whitepaper aan te vragen door op de onderstaande button 'whitepaper nieuwe teams aanvragen' te klikken en me een bericht te sturen. Dan zorg ik ervoor dat je deze ontvangt!